Kaip išsikepti duoną |
![]() |
![]() |
![]() |
Trečiadienis, 2011 Rugpjūčio 31 18:09 | |||
Mums reikės:
Supilam viską iki raugo bliūdan ir kruopščiai išmaišom. Tada sudedam raugą ir vėl permaišom. Tada, kad turėtumėm raugo kitam kartui, vėl nusigriebiam tuos tris šaukštus tešlos ir paslepiam šaldytuve. Raugas tai ta pati tešla tik kad pastovėjusi keletą dienų šiltai kol susiformuoja daugiau rūgimo bacilų. Dabar galim pribert saulėgražų ar kitų sėklų, o galima ir nepribert Imam kepimo skardelę ir ištepam sviestu. To reikia kad vėliau duonytė lengvai išsiimtų iš formos Kepti 200 laipsnių t 1:20h (pagal senobinį latvių receptą), nors mes kepam valandą su trupučiu Tiesa, kepti geriau elektrinėje orkaitėje ar krosnelėje, nes dujinėj sunkiau palaikyt stabilią temperatūrą, nors ir atrodo kad termometras rodo gerai, bet taip nėra arba man nepasitaikė gera dujinė orkaitė
Nepatikėsit, bet šlamščiu šitą duonytę be nieko, labai skani gaunasi Ačiū Lygai ir Valdui p.s. tam kad duona gerai išsikeltų, maišant tešlą ją reikia su šaukštu perplakt kad prosisotintų deguonies, tada visada puikiausiai išsikels
|
Komentarai
Verslo da neplanuojam, patys pasislėpę šlamščiam
Ne mes duonos nekepam...krizė steiką kept išmokė - kai pamatėm kiek kainuoja ir kokia kokybė nusprendėm patys, dabar taip atmušėm ranką, kad Kaune nieks geriau nebepadaro
Žiūrėk pavyko duonelė, tai gal verslą atidarysit?
Skysta duona tai samanė?
Jei kalba eina apie girą, tai prorečiais paraugiu, ale sarmata sakyt - pirktinę..
Patys gal irgi kepat?
beje, buvom iki Rygos numovę, aplankėm Lygą
Šio pranešimo komentarų RSS srautas