Pagrindinis meniu

Paskutiniai svečių knygos įrašai

viltutė
labas :) Kaipgi laikotės?
StaysimNama
Sveiki,
noriu visiems užduoti klausimą, bet nežinau ar rašau &qu...
Jan
seimosnamukas.blogspot.com

Pradedam vesti Blogger :)
Kaip išsikepti duoną PDF Spausdinti El. paštas
Trečiadienis, 2011 Rugpjūčio 31 18:09

Tags: maistas

kepam-duona-1Nuo to laiko kai susidėjau su mano gyvenimas smarkiai palengvėjo gaunu skaniai pavalgyt ir visa kita nu ir tarp to viso kito sužinojau nemažai moteriškų paslapčių (jau sulaukiau grasinimų mano atžvilgiu, tipo kažkas kažkur užlinks ) Tai va, taip sužinojau ir kaip skaniai duoną išsikept. Receptukas paprastas kaip dvi kapeikos, o padaryt lengva kaip..

 Mums reikės:

  1. 500g miltų (mes dėjom perpus kvietinių ir ruginių miltų, grūdas maltas visas, nesijoti)
  2. 100g rudojo (nebutinai) cukraus
  3. 1 arbatinį šaukštelį druskos
  4. 0,5l šilto vandens
  5. 3 šaukštai raugo (pastarojo mes irgi gavom pa blatu, nors jo galima ir pačiam pasidaryt)
  6. sėklų, riešutų pagal skonį, mes dedam saulėgražų ir linų sėmenų.

 Supilam viską iki raugo bliūdan ir kruopščiai išmaišom. Tada sudedam raugą ir vėl permaišom. Tada, kad turėtumėm raugo kitam kartui, vėl nusigriebiam tuos tris šaukštus  tešlos ir paslepiam šaldytuve.

Raugas tai ta pati tešla tik kad pastovėjusi keletą dienų šiltai kol susiformuoja daugiau rūgimo bacilų.

Dabar galim pribert saulėgražų ar kitų sėklų, o galima ir nepribert kaip kam patinka

Imam kepimo skardelę ir ištepam sviestu. To reikia kad vėliau duonytė lengvai išsiimtų iš formos  supilam tešlos marmalą ir uždengiam rankšluostėliu. Paliekam 8h kambario t kad tešla iškiltų. Jei norit porėtesnės duonytės, paliekam kilti ilgesniam laikui

 Kepti 200 laipsnių t 1:20h (pagal senobinį latvių receptą), nors mes kepam valandą su trupučiu

Tiesa, kepti geriau elektrinėje orkaitėje ar krosnelėje, nes dujinėj sunkiau palaikyt stabilią temperatūrą, nors ir atrodo kad termometras rodo gerai, bet taip nėra arba man nepasitaikė gera dujinė orkaitė

kepam-duona-2kepam-duona-3kepam-duona-4

 

 

 

 

Nepatikėsit, bet šlamščiu šitą duonytę be nieko, labai skani gaunasi

Ačiū Lygai ir Valdui

p.s. tam kad duona gerai išsikeltų, maišant tešlą ją reikia su šaukštu perplakt kad prosisotintų deguonies, tada visada puikiausiai išsikels

 

Komentarai  

 
14. zok.lt 2024-08-01 20:30
Įtariu, kad juokingai nuskambės mano istorija.. Vieną kartą kepiausi duoną pats, ko gero, kad buvo stipriai perkepta, nes kandant nuskilo pusę priekinio danties, duonos taip ir neparagavau, o vėliau teko ir protezuotis
Citata
 
 
13. kaina 2024-07-31 17:22
Ar būtina dezinfekuoti rankas prieš kepant duoną? Ar užtenka tiesiog nusiplauti?
Citata
 
 
Blakis
12. Blakis 2023-12-27 22:44
Ale mat, atsiranda ekologiško stiklo :D
Citata
 
 
11. urbanearthlovers.com 2023-12-27 07:44
skanumėlis, bandysim ir mes išsikept, paskutiniu metu labai norim kuo daugiau patys daryti, naudojam indus ekologiškus, žodžiu keičiam mąstymą..
Citata
 
 
10. kaina 2022-10-24 14:04
ir pačiam pasigaminus jaučiu dar skaniau gaunasi nei pirkta. man tas pats su sultim, ir kaina pigesnė savo išspaustų nei parduotuvinių šviežių
Citata
 
 
9. ožkos pieno sūris 2020-02-22 17:43
Kepiau šią duonelę, nuostabi, valgė ir vyras ir vaikai, kurie šiaip nemėgsta.. Super gavosi. Tiko ir dešros ir sūriai, man ypač ožkos pieno sūris, negaliu, kaip jį mėgstu.. Tobulas derinys žodžiu.
Citata
 
 
Blakis
8. Blakis 2011-10-01 21:43
Nelabai megėjas (b) nebandau net :)
Verslo da neplanuojam, patys pasislėpę šlamščiam :D nors kas žino..
Citata
 
 
7. Vilius 2011-10-01 21:33
Šiaip tai jūsų kraštas alumi įžymus... bet samanė irgi liuks dalykas :) jei nuoširdžiai išvaryta - jokia vodkė neprilygs
Ne mes duonos nekepam...krizė steiką kept išmokė - kai pamatėm kiek kainuoja ir kokia kokybė nusprendėm patys, dabar taip atmušėm ranką, kad Kaune nieks geriau nebepadaro :(
Žiūrėk pavyko duonelė, tai gal verslą atidarysit?
Citata
 
 
Blakis
6. Blakis 2011-10-01 18:48
Labas, Viliau :) bent man šita duonytė labai skani, trūksta tik apskriudusių pakraščiukų kaip senobinės duonos. Anuos tai pirmiausia nuo viso kepalo nugrauždavom :D
Skysta duona tai samanė? :D Neverdam da.. nors miškas netoli :S
Jei kalba eina apie girą, tai prorečiais paraugiu, ale sarmata sakyt - pirktinę.. (v)
Patys gal irgi kepat? :) Kepėju pasidarysiu vėliau kai :n pastatysma.
Citata
 
 
5. Vilius 2011-10-01 18:10
Sveiki duonkepiai :) nustebinot. O skystos duonos nedarote? Kaip ir priklausytų jūsų regione? :) O ta kepta tai gražiai atrodo, o jei ir skonis kaip vaizdas - tai liuks :) respects!
Citata
 
 
Blakis
4. Blakis 2011-09-11 20:44
Taip Valdai, be duonos nei pro kur :) valgau ją ir vieną ir užkandu net bulvių košę :V
beje, buvom iki Rygos numovę, aplankėm Lygą :) nors mierga dar vis tebeslogavo ir kosėjo :V ale vistiek buvo labai smagu :)
Citata
 
 
Valdas
3. Valdas 2011-09-03 20:53
хлеб всему голова)))
Citata
 
 
Blakis
2. Blakis 2011-09-01 09:22
Kąą?? :H Tau jokių ačiū neužtektų, kojelas nubučiot reikės (+)
Citata
 
 
Nija
1. Nija 2011-08-31 19:40
o man tai ne aciu?! mm (miau)
Citata
 
rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Kas svečiuose?

Mes turime 11 svečius online
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval


46.3%Lithuania Lithuania
22%United States United States
12.6%Sweden Sweden
6.1%China China
4.5%Russian Federation Russian Federation
3.6%United Kingdom United Kingdom
1.3%Norway Norway
1.1%Germany Germany
0.4%Latvia Latvia
0.4%Ukraine Ukraine

Today: 5
Yesterday: 7
This Week: 20
Last Week: 30
This Month: 80
Last Month: 161
Total: 475


Valid XHTML & CSS | Template Design Blakis | Copyright © 2009 by http://arbeit.ah-68.de/