Pagrindinis meniu

Paskutiniai svečių knygos įrašai

viltutė
labas :) Kaipgi laikotės?
StaysimNama
Sveiki,
noriu visiems užduoti klausimą, bet nežinau ar rašau &qu...
Jan
seimosnamukas.blogspot.com

Pradedam vesti Blogger :)
Kaip išsikepti duoną PDF Spausdinti El. paštas
Trečiadienis, 2011 Rugpjūčio 31 18:09

Tags: maistas

kepam-duona-1Nuo to laiko kai susidėjau su mano gyvenimas smarkiai palengvėjo gaunu skaniai pavalgyt ir visa kita nu ir tarp to viso kito sužinojau nemažai moteriškų paslapčių (jau sulaukiau grasinimų mano atžvilgiu, tipo kažkas kažkur užlinks ) Tai va, taip sužinojau ir kaip skaniai duoną išsikept. Receptukas paprastas kaip dvi kapeikos, o padaryt lengva kaip..

 Mums reikės:

  1. 500g miltų (mes dėjom perpus kvietinių ir ruginių miltų, grūdas maltas visas, nesijoti)
  2. 100g rudojo (nebutinai) cukraus
  3. 1 arbatinį šaukštelį druskos
  4. 0,5l šilto vandens
  5. 3 šaukštai raugo (pastarojo mes irgi gavom pa blatu, nors jo galima ir pačiam pasidaryt)
  6. sėklų, riešutų pagal skonį, mes dedam saulėgražų ir linų sėmenų.

 Supilam viską iki raugo bliūdan ir kruopščiai išmaišom. Tada sudedam raugą ir vėl permaišom. Tada, kad turėtumėm raugo kitam kartui, vėl nusigriebiam tuos tris šaukštus  tešlos ir paslepiam šaldytuve.

Raugas tai ta pati tešla tik kad pastovėjusi keletą dienų šiltai kol susiformuoja daugiau rūgimo bacilų.

Dabar galim pribert saulėgražų ar kitų sėklų, o galima ir nepribert kaip kam patinka

Imam kepimo skardelę ir ištepam sviestu. To reikia kad vėliau duonytė lengvai išsiimtų iš formos  supilam tešlos marmalą ir uždengiam rankšluostėliu. Paliekam 8h kambario t kad tešla iškiltų. Jei norit porėtesnės duonytės, paliekam kilti ilgesniam laikui

 Kepti 200 laipsnių t 1:20h (pagal senobinį latvių receptą), nors mes kepam valandą su trupučiu

Tiesa, kepti geriau elektrinėje orkaitėje ar krosnelėje, nes dujinėj sunkiau palaikyt stabilią temperatūrą, nors ir atrodo kad termometras rodo gerai, bet taip nėra arba man nepasitaikė gera dujinė orkaitė

kepam-duona-2kepam-duona-3kepam-duona-4

 

 

 

 

Nepatikėsit, bet šlamščiu šitą duonytę be nieko, labai skani gaunasi

Ačiū Lygai ir Valdui

p.s. tam kad duona gerai išsikeltų, maišant tešlą ją reikia su šaukštu perplakt kad prosisotintų deguonies, tada visada puikiausiai išsikels

 

Komentarai  

 
Blakis
8. Blakis 2011-10-01 21:43
Nelabai megėjas (b) nebandau net :)
Verslo da neplanuojam, patys pasislėpę šlamščiam :D nors kas žino..
Citata
 
 
7. Vilius 2011-10-01 21:33
Šiaip tai jūsų kraštas alumi įžymus... bet samanė irgi liuks dalykas :) jei nuoširdžiai išvaryta - jokia vodkė neprilygs
Ne mes duonos nekepam...krizė steiką kept išmokė - kai pamatėm kiek kainuoja ir kokia kokybė nusprendėm patys, dabar taip atmušėm ranką, kad Kaune nieks geriau nebepadaro :(
Žiūrėk pavyko duonelė, tai gal verslą atidarysit?
Citata
 
 
Blakis
6. Blakis 2011-10-01 18:48
Labas, Viliau :) bent man šita duonytė labai skani, trūksta tik apskriudusių pakraščiukų kaip senobinės duonos. Anuos tai pirmiausia nuo viso kepalo nugrauždavom :D
Skysta duona tai samanė? :D Neverdam da.. nors miškas netoli :S
Jei kalba eina apie girą, tai prorečiais paraugiu, ale sarmata sakyt - pirktinę.. (v)
Patys gal irgi kepat? :) Kepėju pasidarysiu vėliau kai :n pastatysma.
Citata
 
 
5. Vilius 2011-10-01 18:10
Sveiki duonkepiai :) nustebinot. O skystos duonos nedarote? Kaip ir priklausytų jūsų regione? :) O ta kepta tai gražiai atrodo, o jei ir skonis kaip vaizdas - tai liuks :) respects!
Citata
 
 
Blakis
4. Blakis 2011-09-11 20:44
Taip Valdai, be duonos nei pro kur :) valgau ją ir vieną ir užkandu net bulvių košę :V
beje, buvom iki Rygos numovę, aplankėm Lygą :) nors mierga dar vis tebeslogavo ir kosėjo :V ale vistiek buvo labai smagu :)
Citata
 
 
Valdas
3. Valdas 2011-09-03 20:53
хлеб всему голова)))
Citata
 
 
Blakis
2. Blakis 2011-09-01 09:22
Kąą?? :H Tau jokių ačiū neužtektų, kojelas nubučiot reikės (+)
Citata
 
 
Nija
1. Nija 2011-08-31 19:40
o man tai ne aciu?! mm (miau)
Citata
 
lapkričio 18 d., šeštadienis

Kas svečiuose?

Mes turime 6 svečius online
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval


74.4%Lithuania Lithuania
4.1%Sweden Sweden
3.8%Russian Federation Russian Federation
2.9%United States United States
2.6%United Kingdom United Kingdom
2.2%Ukraine Ukraine
1.6%Norway Norway
1.6%Canada Canada
1.5%Germany Germany
0.8%Latvia Latvia

Today: 7
Yesterday: 47
This Week: 206
Last Week: 336
This Month: 795
Last Month: 1368
Total: 3927


Valid XHTML & CSS | Template Design Blakis | Copyright © 2009 by http://arbeit.ah-68.de/