Kaip išsikepti duoną |
Trečiadienis, 2011 Rugpjūčio 31 18:09 | |||
Nuo to laiko kai susidėjau su mano gyvenimas smarkiai palengvėjo gaunu skaniai pavalgyt ir visa kita nu ir tarp to viso kito sužinojau nemažai moteriškų paslapčių (jau sulaukiau grasinimų mano atžvilgiu, tipo kažkas kažkur užlinks ) Tai va, taip sužinojau ir kaip skaniai duoną išsikept. Receptukas paprastas kaip dvi kapeikos, o padaryt lengva kaip.. Mums reikės:
Supilam viską iki raugo bliūdan ir kruopščiai išmaišom. Tada sudedam raugą ir vėl permaišom. Tada, kad turėtumėm raugo kitam kartui, vėl nusigriebiam tuos tris šaukštus tešlos ir paslepiam šaldytuve. Raugas tai ta pati tešla tik kad pastovėjusi keletą dienų šiltai kol susiformuoja daugiau rūgimo bacilų. Dabar galim pribert saulėgražų ar kitų sėklų, o galima ir nepribert kaip kam patinka Imam kepimo skardelę ir ištepam sviestu. To reikia kad vėliau duonytė lengvai išsiimtų iš formos supilam tešlos marmalą ir uždengiam rankšluostėliu. Paliekam 8h kambario t kad tešla iškiltų. Jei norit porėtesnės duonytės, paliekam kilti ilgesniam laikui Kepti 200 laipsnių t 1:20h (pagal senobinį latvių receptą), nors mes kepam valandą su trupučiu Tiesa, kepti geriau elektrinėje orkaitėje ar krosnelėje, nes dujinėj sunkiau palaikyt stabilią temperatūrą, nors ir atrodo kad termometras rodo gerai, bet taip nėra arba man nepasitaikė gera dujinė orkaitė
Nepatikėsit, bet šlamščiu šitą duonytę be nieko, labai skani gaunasi Ačiū Lygai ir Valdui p.s. tam kad duona gerai išsikeltų, maišant tešlą ją reikia su šaukštu perplakt kad prosisotintų deguonies, tada visada puikiausiai išsikels
|
Komentarai
Verslo da neplanuojam, patys pasislėpę šlamščiam nors kas žino..
Ne mes duonos nekepam...krizė steiką kept išmokė - kai pamatėm kiek kainuoja ir kokia kokybė nusprendėm patys, dabar taip atmušėm ranką, kad Kaune nieks geriau nebepadaro
Žiūrėk pavyko duonelė, tai gal verslą atidarysit?
Skysta duona tai samanė? Neverdam da.. nors miškas netoli
Jei kalba eina apie girą, tai prorečiais paraugiu, ale sarmata sakyt - pirktinę..
Patys gal irgi kepat? Kepėju pasidarysiu vėliau kai pastatysma.
beje, buvom iki Rygos numovę, aplankėm Lygą nors mierga dar vis tebeslogavo ir kosėjo ale vistiek buvo labai smagu
Šio pranešimo komentarų RSS srautas